Dnes je pátek, 29.3. 2024 (Taťána)
co bylo

Tyto stránky jsou zastaralé, prosím přejděte na nové kliknutím SEM.

Jarní školka v Olešnici

Jaká byla?

   Letošní jarní školka, která se konala o víkendu 13.-15. května byla jednoznačně ve znamení hokeje.V žádném případě to nebylo téma školky, ale nevím o nikom, kdo by v Olešnici hokej nesledoval.
   Nebylo to ale zdaleka jediné lákadlo.Tématem totiž byla válka.To samo o sobě ve mně vzbuzovalo očekávání, jaké názory tu uslyším. A nakonec jsem musela dát za pravdu vlastně všem. Počínaje Gassíkovou úvodní pobožností, přes slovo katolického kněze v sobotu ráno a konče vyprávěním vojenského kaplana Pavla Rumla.
   Ale i ostatní program byl letos zajímavý. Tvůrčí dílny byly obohaceny vedle stálé diskuze, fotorománu, výtvarných činností, divadla i o film. Škoda jen, že se zúčastnilo celkem málo lidí, myslím, že to stálo za to. Také se měla vytvořit skupina pro zpěv, ale nikdo se nedostavil. Dílny se celkem vydařily, večerní prezentace se mi moc líbila. Večer se většina lidí zúčastnila představení divadla Čára, ale našlo se i pár  hokejových fanoušku, kteří večer strávili u televize...
         Nedělní probuzení bylo jako obvykle kruté, ale optimistické kázání mě probudilo z nočního bdění. Školka v Olešnici se podle mého názoru velmi vydařila. Přísun buchet a všelijakých chlebíčků po celý víkend byl opět ohromující. Nový SOM se prezentoval velmi schopně. Víkend skončil dobře návratem domů a hlavně zlatou medailí v hokeji...

Nevěříš?Přesvědč se sám!

   Jestli jsi neměl(a) tu možnost být na školce, nebo chceš na sebe znovu nechat dýchnout olešnickou atmosféru, připomenout si, co se dělo. Máš několik možností:

- není nic jednoduššího než se mrknout na fotky
- stáhnout si fotoromán (.zip; 8,64 MB)
- prohlédnout si některé video:
- Raz dva tři Jericho (.avi; 44,5 MB) - prezentace video dílny
- Divadlo (.wmv; 33,5 MB) - prezentace divadelní dílny
- Movie review (.wmv; 56,5 MB) - filmové ohlédnutí se za školkou

Videa stáhneš tak, že na odkaz klepneš pravým tlačítkem myši a zvolíš "Uložit cíl jako...". Po stáhnutí video přehraješ např. ve Windows Media Playeru. Pamatuj, prosím, na to že náš server je limitován rychlostí uploadu (a tato rychlost není nijak závratná), musíš být trpělivý(á).