Dnes je úterý, 23.4. 2024 (Vojtěch)
co bylo

Tyto stránky jsou zastaralé, prosím přejděte na nové kliknutím SEM.

Školka mládeže v Rovečném, LP2014

Letos se konala podzimní školka mládeže v Rovečném (na Vysočině). Pro mě to byla „jubilejní“ škola, protože to byla přesně desátá, které jsem se zúčastnila. A musím říct, že jsem si ji moc užila! Téma znělo: Christians just want to have fun!

Protože mám Vysočinu hrozně ráda, moc jsem se na školku těšila! A nejen kvůli krásné přírodě a zajímavému programu, ale hlavně kvůli vám všem, co jste tam byli! Je skvělé, že na takovýchto akcích můžete potkávat své přátele a kamarády.

Tak tedy: V pátek se program zahájil impulzem, který tentokrát měly Hanka Průdková s Markétkou Ryšavou. Jako večerní hru si pro nás SOM připravil SOMácké humoresky. Ocitli jsme se v roce 1939. A předestavte si... V Rovečném se stala VRAŽDA! Byla zastřelena jakási mladá slečna. Jenže zbraň vlastní ve vesnici kdekdo. Policie, starosta, farář,... Úkolem vyšetřovacích týmů bylo zjistit, kdo je vrah a jaký byl motiv vraždy. Ale to už byl večer a my jsme po večerním ztišení šli do školy buď spát nebo povídat do čajovny.

Ráno pro nás byla nachystána výborná snídaně. (Včetně krásných bábovek, o kterých byla zmínka v ohláškách). Následoval v kostele ranní impulz nově instalované paní farářky z Prosetína, Debory Hurtové. Poté jsme se přesunuli do školy, kde přednášela Saša Hauserová na téma Křesťan a zábava. I když jsme byli všichni unavení, bylo to tak zajímavé a interaktivní, že nikdo neusnul. :-) Jak už je zvykem, na program přišly dílny. A výběr byl opět pestrý. Od taneční dílny (tentokrát společenské tance) přes dílnu pracovní, slovní a karetní k výtvarné.

Po vynikajícím obědě (a u některých i ktrátkém spánku) jsme si zvolili nový SOM. Už se těším, co pro nás nachystají na příští školce nebo jiných akcích.

Odpoledne vysvitlo sluníčko a to byla ta správná chvíle na sportování a procházku. My, co jsme se šli projít, jsme se mohli kochat pohledem z rovečínské rozhledny.

Po večeři jsme se převlékli do „futuristických kostýmů“ a párty mohla začít! Nechyběla ani tombola se skvělými cenami (hlavní cenou byl dort, dále jste mohli vyhrát poukázku na impulz na jarní školce v roce 2015, volný vstup na jarní školku, „ohlédnutí za touto školkou“, kterou jsem vyhrála já :-D nebo například posezení se SOMákem dle vlastního výběru). Byla to prostě párty jak má být. Balónky. Hudba. Tanec. Pití (nealko!). Legrace. Smích. Dobrá nálada.

V neděli jsme šli do kostela, který byl díky vysoké účasti mládežníků na školce značně zaplněn. Před kostelem jsme ještě zazpívali: „Dál přece nejdeme sami“ a rozjeli se do svých domovů.

Tímto bych ještě jednou chtěla poděkovat celému SOMu, že pro nás nachystal tak povedenou akci. Jak už napovídalo téma školky – že se křesťané chtějí bavit, tak myslím, že můžu říct, že jsme se všichni opravdu bavili a školku si jaksepatří užili.

Eva Freitingerová