Dnes je pátek, 29.3. 2024 (Taťána)
co bylo

Tyto stránky jsou zastaralé, prosím přejděte na nové kliknutím SEM.

Podzimní školka mládeže aneb ŽIVOT JE přece tak KRÁSNÝ

Datum a čas: Pátek, 12.11.2010, 17:44 - odjezd z Brna hl. n.
Počet kusů: 6
Super sleva vyjednaná Tomem V. s automatem na lístky: 1kč/ osoba
Nálada: dobrá
Počasí: ucházející
Cesta: rychlá
Cesta Boskovicemi ke kostelu: Vtipná, zážitková a plná nástrah
Přivítání v místním kostele:...milé a chutné! (Druhý zmiňovaný pojem pak vyjadřuje celkové další ladění školky až do neděle úplně nejpřesněji)
Počet kusů v místním kostele: proměnlivý-ale více jak 60

Podzimní školka se konala v Boskovicích. Azyl poskytly prostory místního kostelíka a tělovýchovná jednota a její 3 tělocvičny se zrcadly po stranách. (Neznám vskutku nic lepšího, než se po téměř probděné noci zrána shlédnout v mega zrcadle) :-)

Školka byla ale hned od začátku místem, kde se vám prostě muselo líbit. Kromě přivítání od SOMáků v registrační kanceláři, na nás čekalo moc super jídlo navařené a připravené místními sestrami.

S plným břichem jsme se pak všichni sešli na oficiálním zahájení v sále a začal program. Nějaká písnička, úvodní slovo a pak hlavně - celovečerní program v duchu hazardu a sázek. Několik skupin s velmi neotřelými názvy jako: Kapustňáci, Vlčkovy ovečky, Poníci, Sedm trpaslíků, Po trezoru černá díra, Bukáček a Jimakubakape se utkalo v mnoha disciplínách netradičního charakteru. Vyvolení ze skupin (netušíc v jaké disciplíně se utkají) se odešli vždy občerstvit a ostatní z(a)vostalí v soutěžní aréně ( čti sále ? ) si vyslechli o jaký úkol půjde. Poté mohli na nepřítomné borce vsázet a očekávat, jaký zisk jim jejich tip přinese :-)

Příchod borců do sálu bych často doprovázen skandováním, potleskem a připomínal výjev z filmu, kdy vystrašení gladiátoři vcházejí do arény nasáklé krví a adrenalinem :-)

Největší ohlas vyvolal souboj v rychlo-pojídání banánu bez požití rukou, který s přehledem vyhrála Evča S. a přinesla tak jedné ze skupin astronomickou výhru ? . Ostatní borci se utkali třeba v předávání pomeranče, držení papíru kolíčkem na prádlo, znalosti filmových a seriálových znělek, psaní příběhu či rychlo -škrtání sirek.

Když jsem zmiňovala astronomickou výhru jedné ze skupin, musím také zmínit, že tři týmy dopadly neméně hvězdně. Dokonce tak hvězdně, že jim poté musela být poskytnuta velmi výhodná SOM půjčka o celkové hodnotě několika desítek tisíc SČ ( somáků českých), jelikož skončili na nule :-) A pak už jen pomodlit, vyčůrat, (jít se občerstvit dle gusta) a spát .

V sobotu jsme po skvělé snídani vyslechli program Ondřeje Koláře o krásách života, posmrtném životě a souvisejících věcech, ze kterého vzešlo několik otázek. Ty jsme poté ve skupinkách rozebírali a prodiskutovávali. Protože nám opět pořádně vyhládlo, čekalo na nás úžasné jídlo, které nám dalo chuť a sílu do odpoledního programu. Ten byl pestrý a nabízel více možností. Od procházky městem s výkladem, přes volejbal, fotbal až po alternativní duchovní(hudební) program v kostele vedený Vanovickou mládeží.

Poté jsme se všichni sešli opět v kostele a čekala nás (myslím) velmi zdařilá přednáška Vojty Zikmunda s následnou diskuzí o hospicovém hnutí, smrti a umírání. Bylo pro mě hodně zvláštní zkušeností, odnést si i z takového zdánlivého smutného tématu střípky naděje a jakéhosi vnitřního klidu. Proč, to už nedokážu úplně přesně popsat a vyjádřit (minimálně ne stručně). :-)

Po večeři (opět nečekaně výborné) nás čekal večer ve společnosti opravdových hvězd. Pro vás, kteří jsme tam nebyli musím dodat, že přišli vážně známé osobnosti nejvyššího kalibru. Na červeném koberci jsem totiž zahlédla Alenu Šeredovou, Pavla Šporcla, Charlie Chaplina, Keyru Knightly, Dr. Quinnovou, Ivu Pazderkovou, téměř celou Klabzubovu jedenáctku, Lance Armstronga, Zuzanu Norisovou, Babičku a její tetu, Marii Curie Sklodowskou, Lucii Bílou, Terezu Kostkovou s Edmundem Hillarym (podruhé byla viděna ve společnosti Marka Ebena), Pata a Mata či třeba Olgu Šípkovou, která předvedla i jeden ze svých aerobických kousků. Na hladký průběh večera dohlížela celá řada mužně vyhlížejících bodyguardů a krásných elegantních slečen.

Během pojídání delikátních ústřic, popíjení výborných alkoholických nápojů (Babiččiny vzpomínky či Močíta) byl zvolen král a královna večera, kterým patřil první romantický tanec. Za vydělané peníze z minulého hazardního večera se také daly koupit lístky do tomboly s velmi originálními cenami :-). Dr. Quinnová si z ní odnášelala kočku!

Když byly všechny hvězdy společensky unaveny, byl hvězdný večer ukončen potleskem a celebrity se mohli jít zregenerovat do čajovny, spacáků nebo do města :-)

Neděle byla ve znamení bohoslužeb, loučení, odjezdů do svých (studentských) domovů a delikátního oběda. Takže vy, kdo jste nebyli, pojedete příště s námi? :-) Pojeďte, stálo to totiž zato!

Terka Benešová