Dnes je pátek, 19.4. 2024 (Rostislav)
co bylo

Tyto stránky jsou zastaralé, prosím přejděte na nové kliknutím SEM.

SOM CUP - jaro 2007

V sobotu 3.3. 2007 se uskutečnil historicky první turnaj SOM CUP. Alespoň to byl první turnaj pod tímto jménem. Oproti předchozím kláním se pořadatelé v podobě SOMu Brněnského seniorátu rozhodli zvolit jako hlavní sport florbal místo volejbalu. A to se setkalo s velkou odezvou ze strany zájemců.

Do líšeňské sportovní haly se sjelo hned sedm týmů a ti, kteří se rozhodli na turnaj vyrazit na vlastní pěst, sestavili tým osmý. Tak se zde potkali lidé z Miroslavi, Nosislavi a Brna. Brno bylo zastoupeno Husovicemi, dvěma týmy skautů a dva týmy byly mixem. Poslední byl zmíněný tým sestavený z osamělých zájemců.

Vzhledem k velkému počtu týmů a časovému omezení byly týmy rozděleny do dvou skupin po čtyrech. Ze vzájemných zápasů ve skupinách pak vzešli vítězové, jež se utkali ve finále. Finalisty byli Skauti 1 a Cowboys & Cowgirls Nosislav. Zápas vyhrál skautský tým výsledkem 2:1. Krom toho se hrály i zápasy o další umístění. Na třetím místě tak skončil Úhyn ryb, brněnský tým.

Turnaj probíhal hladce i z toho důvodu, že se našlo hodně dobrovolníků, kteří se ujali soudcování. Po ruce bylo spousta občerstvení a ti, kdo zrovna nehráli, mohli strávit čas příjemným odpočinkem, či jinou hrou, jako ping-pong a stolní fotbal.

SOM cup tedy ve všech bodech splnil mé očekávání a jistě i očekávání všech účastníků. Turnaje následující pak určitě budou stejně kvalitní a myslím, že nebudu mluvit jen za sebe, když prohlásím: "Budu se těšit!"

Jirka Gassík Lukl